Beschrijving

 

Wil jij:

  • Vrijer en speelser zingen?
  • Jouw stem en unieke klank verkennen?
  • Meer zelfvertrouwen?
  • Jezelf durven uiten?
  • Meer kracht en verbinding in je zingen? 
  • Zingen vanuit gevoel?

 

Iedereen kan dat! Ook jij!

Hallo! Ik ben Wendy Kamminga en ik begeleid je op een liefdevolle, luchtige en oordeelloze manier bij dit proces. Jij en wat zich aandient in het moment zijn altijd het startpunt van de les. Elke keer kijk ik naar wat jij nodig hebt, dus geen les is hetzelfde. We werken met repertoire, improvisatie of klank en ik nodig je uit om af te stemmen op jezelf. Om te zingen zoals alleen jij dat kan. 

Zangles bij mij gaat over vrijheid. Over uit de vorm stappen, uit hoe het hoort of hoe het is bedacht. De vrijheid om je eigen stem te vinden en diepere lagen in jezelf aan te raken. In jouw eigen tijd en op jouw eigen tempo. Zodat jij hoorbaar bent.

Zingen is een fysieke bezigheid dus ons lijf is een geweldig hulpmiddel. In mijn lessen besteed ik daarom aandacht aan lichaamsbewustzijn, beweging, focus en aanwezigheid en hoe je dit kunt inzetten bij het zingen. Contact met je lijf leidt tot meer aarding en stabiliteit in zingen en leven. Het zorgt letterlijk voor een bodem in je klank en in jou. 

Tot slot maak ik ook gebruik van zangtechniek omdat dit heel behulpzaam kan zijn bij het ontwikkelen van je vaardigheden. Daarbij geldt dat hoe meer jij openstaat voor jezelf, jouw kracht en je lijf, hoe meer profijt je van de techniek hebt.

Voor wie?

Voor ervaren en onervaren zangers, niet-zangers en muzikanten, mensen die verlangen om te zingen, mensen die denken dat ze niet kunnen zingen, voor mensen die in contact willen komen met hun emoties, angsten, verlangens en gevoelens en iedereen die vrijer in zijn leven en muziek wil staan. 

Over mij

Als zangeres weet ik hoe heerlijk het is om je gevoel onder woorden te brengen. Om je te kunnen uiten. Zingen heeft mij geholpen mijn hart te volgen. Ik leg al mijn passie en focus in zingen, lesgeven en dirigeren.

 

Ik heb privé- en groepszanglessen gegeven bij NKT theaterschool in Purmerend en Minh-Zone in Hoorn. Voor basisschool De Koet in Midwoud ben ik al 5 jaar de zangcoach bij de eindmusical.

 

Vanuit mijn bedrijf Jouw EigenWijs geef ik individuele lessen en workshops voor volwassenen, kinderen en koren. Ik ben dirigent geweest van mijn kinderkoor De Wezensterren in Midwoud. Nu ben ik dirigent van mijn eigen koor ‘Creatiekracht’ dat elke woensdagavond repeteert in De Schoof. In dit koor gaat het om jouw creativiteit en jouw stem. Om zingen in verbinding met jezelf.

 

Zelf sta ik ook graag op het podium. Zo heb ik als soliste gezongen tijdens het winterconcert  van muziekvereniging OKK uit Oostwoud, was ik solist bij de jubileumvoorstelling van koor Four Winds uit Oostwoud en stond ik op het podium bij On Stage. Tot en met 2017 heb ik met veel plezier solo en ensemble rollen gezongen en gespeeld bij Musical Wognum. Sinds september 2020 zing ik in een band.

 

Ik heb jarenlang zangles gevolgd bij Betty Borstlap, waar ik een klassieke basis heb aangeleerd. Daarnaast ben ik ben opgeleid tot stembevrijder. Stembevrijding gaat er onder andere over hoe je je lichaam, emoties en focus kunt inzetten bij het zingen en een voller geluid en kracht kunt ontwikkelen.

Tarieven zangles

Soort les

Prijzen p.p. tot 21 jaar
(geen BTW vereist)

Prijzen p.p. > 21 jaar
(incl. BTW)

 

30 min   45 min     60 min

30 min   45 min     60 min

Privéles         

€ 25            € 35         € 45

€ 30            € 45         € 55

Duoles

                    € 25         € 30

                    € 30         € 35